expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, May 2, 2015

KESAN

PENYAKIT RESDUNG

MASALAH RESDUNG? 
👉Selalu bersin diwaktu pagi
👉Hidung selalu tersumbat
👉Rasa gatal disekeliling muka dan hidung
👉Rasa kahak yang banyak dikerongkong 


MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT 
Lebih kurang macam itulah kata-kata yang selalu kita dengar. RESDUNG !!! (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif. Apa dia punca resdung ni? Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. 

Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.
Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya.

NOTA DARI FIRMAX-3:

👉Membantu melancarkan peredaran darah diwajah, membantu mengurangkan alahan. Bahan aktifnya bertindak sebagai pencegah jangkitan dan anti fungus

👉Sapu sedikit firmax3 dititik akupuncture disebelah hidung, buat sedikit urutan dgn kaedah memusing. Dalam beberapa minit akan rasa perubahan, ruang hidung akan merasa lega dan penafasan menjadi lebih baik. Merasakan seperti udara yang masuk dengan sepenuhnya .Dalam beberapa hari bersin, rasa gatal, kahak dan hidung tersunbat akan hilang

👉FIRMAX3 Dengan formulasi sempurna diakui sebagai pemulih hormon semulajadi yang terbaik, bintang baru dunia perubatan yang lebih afectif dan berkesan, juga sebagai pencegah jangkitan, menukar phythormone, mengimbangi metabolisme, antioksida dan merehatkan otot.

MASALAH TIROID

Wanita dan masalah tiroid
TIROID adalah satu kelenjar yang terletak di bahagian hadapan leher dan menjaga beberapa fungsi utama badan. Penyakit tiroid boleh mempengaruhi hampir kesemua bahagian-bahagian badan dan juga merbahaya untuk kesihatan.
Penyakit tiroid lebih kerap berlaku di kalangan wanita berbanding lelaki. Penyakit ini juga boleh berlaku semasa dan selepas kehamilan. Rawatan untuk penyakit ini bagaimanapun selamat serta mudah.

Kelenjar tiroid 
Secara anatomi, kelenjar tiroid terbahagi dua, seperti rama-rama. Dua hormon dikeluarkan kelenjar ini iaitu hormon tiroksin (T4) dan juga triiodotiroksin (T3). Hormon-hormon ini mengawal kadar perjalanan kebanyakan fungsi-fungsi badan yang dipanggil metabolisma. Meningkatnya hormon-hormon ini bermakna metabolisma badan meningkat dan begitulah sebaliknya akan berlaku jika hormon terbabit dikurangkan. Dengan metabolisma yang tinggi, anda mungkin berasa panas dan begitulah sebaliknya. Jadi kelenjar tiroid membantu fungsi badan anda berjalan pada kadar yang selamat dan berkesan. Kawalan kelenjar ini dilakukan oleh kelenjar pituitari pada otak, melalui hormon perangsang tiroid. Apabila hormon tiroid banyak, penyakit hipertiroidisma berlaku dan sekiranya hormonnya sedikit, penyakit hipotiroidisma pula berlaku.

Diagnosis penyakit tiroid 
Terdapat ujian, pemeriksaan dan juga rungutan tertentu yang boleh digunakan untuk diagnosis penyakit tiroid. Anda juga mungkin akan menghidap penyakit-penyakit lain susulan daripada perjalanan fungsi kelenjar tiroid yang tidak teratur. Leher perlu diperhatikan kerana kelenjar tiroid akan bergerak dengan tindakan menelan. Jika dipegang, boleh dirasai bentuk kelenjar dan juga pergerakannya dengan menelan. Kulit dan mata juga boleh diperiksa di samping suhu badan serta berat badan boleh diamati untuk memastikan masalah kelenjar tiroid.

Penyakit hipotiroidisma 
Penyakit ini berlaku apabila kelenjar tiroid anda tidak berfungsi secara optimum sehinggakan hormon-hormon tidak dikeluarkan secukupnya. Ubat yang dimakan untuk merawat fungsi tiroid yang berlebihan juga boleh menyebabkan penyakit hipotiroidisma. Lazimnya, penyakit hipotiroidisma ini disebabkan oleh keradangan pada kelenjar tersebut, dipanggil tiroiditis. Penyakit ini juga dikenali sebagai penyakit Hashimoto. Penyakit autoimun ini merangsang pertahanan badan supaya mengeluarkan antibodi terhadap kelenjar tiroid. Akibatnya, otak mengeluarkan isyarat melalui hormon perangsang tiroid supaya kelenjar tiroid berkerja dengan lebih kuat. Akibatnya, kelenjar tersebut membesar dan dipanggil sebagai goiter. Lama kelamaan, kelenjar tiroid tidak lagi dapat mengeluarkan hormon yang diperlukan oleh badan.

Cara Pemakanan 
Cara pemakanan yang tidak betul juga boleh menyebabkan hipotiroidisma (rujuk pada intisari makanan yang mempunyai kandungan iodin). Simptom hipotiroid dengan perlahan-lahan akan dirungutkan dan sebab itu juga anda mungkin tidak mempunyai rungutan berbulan-bulan dan juga mungkin bertahun-tahun lamanya walaupun menghidap penyakit hipotiroidisma. Ujian paras darah hormon tiroid akan dilakukan untuk mengesahkan yang anda sememangnya menghidapi hipotiroidisma. Sekiranya paras hormon adalah normal, mungkin anda mempunyai penyakit-penyakit lain dan ujian lanjutan mungkin diperlukan. Hormon tiroid akan diberikan kepada anda supaya paras hormon tiroid badan kembali normal dan terdapat kemungkinan anda terpaksa mengambil hormon ini selama-lamanya. Hypothyroidism dan Hipertiroidisime adalah dua keadan utama yang mempengaruhi kelenjar tiroid dan adalah ganguan mana kelenjar tiroid tidak dapat menghasilkan jumlah hormon tiroid yang mencukupi.apabila kelenjar tiroid tidak aktif menyebabkan kadar metabolisme juga menurun, ini menyebabkan tenaga menurun, peningkatan berat badan, obesity, osteoporosis dan penyakit jantung.

NOTA DARI FIRMAX3 
Setiap penyakit atau masalah kesihatan yang dialami oleh seseorang dalam tempoh yang lama menyebabkan sel tidak mampu melalui proces penyembuhan semulajadi dengan segera kerana metabolisme yang kurang aktif .

FIRMAX3 mampu mencegah masalah tiroid kerana ia membantu meningkatkan kadar metabolisme .ini membolehkan peningkatan pengeluaran hormon tiroid dan mengaktifkan metabolisme dgn kaedah terapi sapuan dibawah leher.


MASALAH PERANAKAN WANITA

ANTARA MASALAH BERKAITAN SISTEM PERANAKAN YANG SERINGKALI DIALAMI OLEH WANITA :

 • HAID TIDAK TERATUR
 • SENGUGUT YANG KRONIK
 • CYST & FIBROID
 • ENDOMESTRIOSIS
 • MASALAH SUKAR HAMIL
 • MASALAH KESUBURAN
 • MASALAH KEGUGURAN

Sistem peranakan wanita terdiri daripada rahim, serviks, ovari serta saluran peranakan. Namun ovari dan rahim merupakan dua bahagian dalam sistem tersebut yang paling kerap mengalami masalah seperti fibroid ,cyst atau sista ovari dan edenomiosis.
Sakit sengugut yang melampau boleh dikatakan antara tanda-tanda wanita mempunyai masalah serius pada sistem peranakan mereka. Kegemukan merupakan punca penting yang menyebabkan pusingan haid menjadi lambat atau berpanjangan. Keadaan ini sering dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Masalah di atas kebanyakannya berpunca dari masalah ganguan hormon dalam badan wanita itu sendiri.
PENEMUAN TERBARU FIRMAX3
Dalam dunia bio-perubatan dan terapi, hormon terbaik diakui sebagai penstabilan hormon sempurna dengan formulasi terbaik yang diakui sebagai pemulih hormon semulajadi yang lebih efektif dan berkesan yang dapat membantu mengatasi dan mencegah berbagai masalah dalaman dan peranakan wanita.


MASALAH KULIT MUKA

MASALAH JERAWAT ? PERMASALAHAN HORMON DAN JERAWAT
Punca masalah jerawat memang sentiasa dikaitkan dengan pelbagai elemen dan salah satu daripadanya ialah hormon yang dihasilkan oleh tubuh penghidap masalah jerawat itu sendiri.

Walaupun jerawat bukanlah sejenis penyakit yang boleh membahayakan nyawa, tetapi untuk perkongsian kali ini, saya akan menerangkan kepada anda bagaimana hormon boleh menyebabkan berlakunya masalah jerawat ke atas anda. Pertumbuhan jerawat pada kulit terutamanya di muka boleh menyebabkan penghidap menjadi kurang berkeyakinan dengan penampilan dirinya sendiri.
Namun salah satu punca penyebab jerawat datangnya dari tubuh penghidap itu sendiri. Dan untuk pengetahuan anda, walaupun remaja yang selalu mengalami masalah hormon tidak stabil disebabkan proses tumbesaran, ketidakseimbangan hormon juga berlaku kepada orang dewasa.

Secara umumnya, pertumbuhan jerawat berpunca daripada pengeluaran hormon androgen yang menstimulasikan kelenjar Sebaceous dan menyebabkan kelenjar tersebut membesar atau mengembang. Penghasilan hormon androgen menghasilkan sebum yang menjadikan kulit kita lembut dan kalis air. Dan menurut artikel-artikel lepas, sebum yang terkumpul dan tersumbat di dalam liang roma kulit akan dijangkiti bakteria dan sel kulit mati.

Maksudnya, lebih banyak sebum yang dihasilkan oleh hormon androgen, lebih tinggi potensi untuk kulit seseorang itu ditumbuhi jerawat. Apabila peningkatan pengeluaran hormon androgen berlaku, kelenjar Sebaceous dan lapisan kulit di dalam liang roma turut berubah. Remaja lelaki dan perempuan yang mengalami perubahan hormon juga akan berganti kulit dengan kerap sewaktu akil baligh. Dalam tempoh inilah kita kerap jumpa remaja yang mengalami masalah jerawat sama ada serius atau tidak. Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, bukan remaja sahaja yang mengalami masalah jerawat, orang dewasa juga mempunyai peluang untuk menghidap penyakit kulit berjerawat ini.

Namun, bagi orang dewasa, masalah ketidakseimbangan hormon ini berlaku secara sementara dan tidak berlarutan dalam jangka masa yang lama tetapi masih berpotensi untuk terpaksa mendapatkan rawatan ke atas masalah jerawat tersebut.Antara masalah lain yang turut menyebabkan ketidakseimbangan hormon kepada orang dewasa ialah:

👉Pertumbuhan semula jerawat buat pertama kali setelah sekian lama kulit tidak berjerawat boleh disebabkan oleh PMS, Peri Menopause dan juga Menopause.
👉Kelainan pengeluaran hormon dalam tempoh kehamilan
atau sewaktu kitaran menstrual.
👉PCOS ( Polycyctic Ovarian Syndrome ) dimana pesakit mengalami masalah petumbuhan atau keguguran rambut, kulit di sekeliling ketiak atau lipatan-lipatan kulit pada tubuh menjadi lebih gelap, dan kegemukan pada kawasan perut

Selain itu, ketidakseimbangan hormon juga dikaitkan dengan keadaan tekanan emosi dan psikologi yang kronik yang boleh dirawat dengan beberapa kaedah.NOTA DARI FIRMAX3:
Formulasi sempurna dan diakui sebagai pemulih hormon semulajadi terbaik .Bintang baru dunia bio-perubatan yang lebih efektif dan berkesan. 

Kandungan istimewanya diketahui mengimbangi pengeluaran hormon secukupnya untuk menghindari jerawat dan kesihatan serta kehidupan yang sempurna, juga sebagai pencegah jangkitan, menukar phytohormone, mengimbangi metabolisme, antioksida dan merehatkan otot firmax3 juga membantu menghindarkan jerawat, menghalus serta melembutkan kulit wajah selembut sutera.


FAKTA BERKAITAN TIDUR

Kebaikan Tidur Yang Cukup Tidur yang cukup amat penting kerana ia:
 • Menenangkan fikiran 
 • Merehatkan tubuh
 • Mengembalikan semula tenaga
 • Semangat baru
 • Mengurangkan stress 
 • Mengelakkan sakit kepala
Lebih 30 juta individu diseluruh dunia mengalami masalah berkaitan tidur kesan kehidupan moden. Menurut Pengarah Sleep Disorder Centre St Boniface Hospital, Research Centre University Of Manitoba Dr Meir Kryger, gaya hidup mempengaruhi masa dan kualiti tidur seseorang.

Tinjauan National Sleep Foundition Amerika Syarikat membuktikan kekurangan tidur dikalangan individu boleh membawa kepada kesan:

 • Penurunan pekerjaan 
 • Kemalangan 
 • Masalah emosi 
 • Stres 
 • Kemarahan melampau 
 • Masalah penyakit jantung ,Diabetes dan Obesiti 
 • Sel-sel otak mati 
 • Mengangu metabolisme dan hormon badan. 
Masalah tidur, hormon dan kecantikan:
Ketika tidur tubuh akan memusatkan sebahagian besar tenaga untuk proces penyerapan dan asimilasi zat makanan, pembaharuan sel serta detoksifikasi. Kekurangan masa tidur mengangu semua proces diatas dan metabolisme tubuh.Keadaan Waktu TidurNota: Pembelian untuk menjadi ahli diwajibkan beli Firmax3 bersaiz 30ML sahaja, minimum 2 botol Firmax3 atau 2 Botol O2max3 atau 2 Kotak Soulmax3 atau boleh campur asalkan 2 produk minimum.

Jika anda ingin menjadi ahli RF3, anda boleh menaja ahli baru, boleh membuat jualan kepada orang ramai dan layak mendapat beberapa bonus yang disediakan oleh RF3 kepada ahli-ahlinya, Info mengenai Keahlian RF3 selanjutnya boleh dibaca dalam Pakej Keahlian Firmax3, sekiranya berminat sila buat pendaftaran sekarang...!


BUKAN TIPU...TAPI CUBA DULU BARU TAU!
Hubungi Stokist / Wakil Centre Region Seluruh Malaysia / Singapore / Brunei Sekarang..! Call/SMS/Whatssap:

Bahagian: Seluruh Selangor 
+60145538989 (Sheem) 24 Hours

Bahagian: KL, Kg Baru, KLCC, KLCity
+60146406056 (Eza) 24 Hours

Bahagian: KL, Cheras, Sg. Besi, B.Tun Razak, Permaisuri
+60129060394 (Nazri) 24 Hours

Bahagian: KL, Taman Melati, Danau Kota, Setapak

+60124210122 (Munsi) 24 Hours

Bahagian: KL, Segambut, Kepong, Sg. Buloh, Rawang
+601126243119 (Arbaayah) 24 Hours

Bahagian: KL, Bangsar, Pantai Dalam, B.Kerincih
+60193835233 (Shukri) 24 Hours

Bahagian: Nilai, Putrajaya, Bangi, Kajang
+60129784229 (Rozie) 24 Hours

Bahagian: KL, UK Perdana, Setiawangsa, Jelatek
+60129149690 (Sypol) 24 Hours

Bahagian: KL,Tmn Melawati, Bukit Antarabangsa
+60107095813 (Sham) 24 Hours

Bahagian: P.J, Subang, Shah Alam
+6010527993 (Aniza) 24 Hours

Bahagian: KL, Maluri, Pandan Jaya, Ampang
+60193835233 (Shukri) 24 Hours

Bahagian: KLCC, Selayang, Batu Caves, Kepong 
+60129149690 (Sypol) 24 Hours

Bahagian: Ampang, Pandan Indah, Hulu Langat
+60173635856 (Ahmed) 24 Hours

Bahagian: KL, Sentul, Bukit Bintang, PWTC, Masjid Jamek

+60146406056 (Eza) 24 Hours

Bahagian: Kota Damansara, Damansara
+60168293649 (Athirah) 24 Hours

Bahagian: Puncak Alam, Damansara Utama

+60122320394 (Irna) 24 Hours

Bahagian: Port Klang, Subang
+60192676550 (Nora) 24 Hours 

Bahagian: Gombak, Ulu Klang, Tmn Melawati
+60176609770 (Jack) 24 Hours

Bahagian: Bangsar, Pantai Dalam, B.Kerincih
+60146406056 (Nonaeza) 24 Hours

Bahagian: Tanjung Malim Perak

+60129149690 (Ustaz Sya) 24 Hours

Bahagian: Seremban, N.Sembilan
+60122320394 (Irna) 24 Hours

Bahagian: Melaka
+60199483739 (Yani) 24 Hours

Bahagian: Johor, B.Pahat, Muar
+60122320394 (Wati) 24 Hours

Bahagian: Johor, Pasir Gudang
+60177766907 (Fifi) 24 Hours

Bahagian: Perak, Perlis
+60135192233 (Farah) 24 Hours

Bahagian: Penang
+6013-5937176 (Aini)

Bahagian Kedah
+60197676161 (Kamarudin) 24 Hours

Bahagian: Terengganu, Pahang
+60199471473 (Imah) 24 Hours

Bahagian: Kelantan, Pengkalan Chepa
+60193835233 (Shukri) 24 Hours

Bahagian: Kelantan, Pasir Mas
+60129090249 (Salma) 24 Hours

Bahagian: Limbang, Sibu, Sarawak
+60135397629 (Mr. Tan) 24 Hours

Bahagian: Lahad Datu Sabah
+60148669977 (Ridzmal) 24 Hours

Bahagian: Sandakan Sabah
+60189700738 (Asirul) 24 Hours

Bahagian: Kinabatangan Sabah
+60138858099 (Nash) 24 Hours

Bahagian: Tawau Sabah
+60167745365 (Rahman) 24 Hours

Bahagian: Kota Kinabalu Sabah
+60178578570 (Mersisa) 24 Hours

Bahagian: Indonesia
+60146406056 (Nona) 24 Hours

Bahagian: Singapore
+6591012385 (Julie) 24 Hours

Bahagian: Brunei

+6737220163 (Mustapha) 24 Hours

Bahagian: Brunei

+6738936909 (Cik Mus) 24 Hours

Email: 1mytv4u@gmail.com
http://1firmax3.blogspot.com (Malay)
http://2firmax3.blogspot.com (English)

Anda Mungkin Nak Tahu:
Cara Guna Firmax3
Ramuan Pada Firmax3
Kesan Penggunaan Firmax3
Testimoni Dari Pengguna
O2Max3 Serum Terbaik
SoulMax3 Minuman Kesihatan
Daftar Ahli RF3
Pakej Keahlian Firmax3

No comments:

Post a Comment

Nota penting:

 • Produk ini telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, Control of Drugs and Cosmetics Regulation 1984. Regulation 18A(2), Director of Pharmaceutical Services, Ministry of Health Malaysia, rujukan (NOT13110180K).
 • Jenama dan produk FIRMAX3, O2MAX3, SOULMAX3, SLIMAX3 adalah milik syarikat RF3 World Sdn Bhd.
 • Produk ini boleh didapati melalui pesanan di atas talian atau dari pengedar RF3 World Sdn Bhd.
 • RF3 World Sdn Bhd membuka peluang perniagaan kepada sesiapa yang berminat. Untuk menjadi pengedar sila hubungi kami segera mana-mana no telefon tersenarai dalam laman blog kami.

BACA ARTIKEL BERKENAAN...